О НАМА

Децотека

Децотека је настала као производ маште и љубави двоје младих људи који су размишљали о свему што данас окружује малишане док одрастају. Оно што се све чешће заборавља су бајке, бајке уз које смо и ми старији одрастали. Зато је иницијатива покренута и настали су меда Мишко и Медолина, карактери који ће децу водити кроз чаробан свет Децотеке.


Овај пројекат осмислили су и поставили њих двоје сами, млади пар који ужива у добрим књигама и бајкама, јер за бајку никад, али баш никад није касно. Славко и Јана живе и раде у Београду. Славко се цео свој живот бави дизајном звука и компоновањем, али је истовремено и спикер за велики број реклама у етру. Јана је дипломирани професор језика и књижевности, а завршила је и 2 мастера од којих је један пројектни менаџмент. Тако су све своје вештине и знања удружили, спојили музику, књижевност и добру организацију, али и машту и креативност, а као производ настала је Децотека.


 Још мотивације пронашли су у подизању свести о томе колико је српски језик леп и колико је важно да га не заборавимо, па је апликација Децотека постављена на ћирилици. Обоје сматрају да је језик једна од ставки које чине идентитет државе, земље, људи и народности. Ово је прилика да и наши најмлађи како у Србији тако и ван ње, имају додир са ћирилицом и уживају у бајкама на српском језику.


 Зато је Децотека за свакога: и за другаре у вртићу, и за оне који још у вртић не иду, али и за баку, тату, маму, деку...за кога год да ту бајку заједно са својим најмлађима слуша.


Време је за детињство, време је за меду Мишка, Медолину и њихове приче. 


А ускоро вас очекује и још другара!


Идеја:

Славко Весић
 Јана Јовановић

Дизајн:

Славко Весић

Кодирање:

Борис Драгутиновић

Гласови:

Меда Мишко:
Славко Весић
Медолина:
Јана Јовановић

Бајке:

Бајка о Тупку
Принцеза на зрну грашка
Царево ново одело
Ружно паче
Мала Сирена
Палчица
Црвенкапа
Цвилидрета
Бременски музиканти
Краљ жаба
Мачак у чизмама
Пепељуга
Чардак ни на небу ни на земљи
Златна јабука и девет пауница
Немушти језик

Превео, прилагодио и дописао:

Славко Весић

Лектура:

Јана Јовановић

Музике:

Славко Весић - Децотека почетак
Славко Весић - Аладинова тема
WaveChop - The Beginning of a Fairy Tale (Audiojungle)

WaveChop - Fairytale Lullaby Night Story (Audiojungle)
WaveChop - Fairytale Magic Waltz (Audiojungle)
VaanFomm - Magic Mysterious Fairy Tale (Audiojungle)
Yunnysound -The Fairy Tale (Audiojungle)
MusicManDre - Tip Tie Mission (Audiojungle)

Price Based Country test mode enabled for testing Сједињене Државе (САД). You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari

Scroll to Top